U vremenu kad žene sve kasnije kreću rađati vijest o curici koja je rodila sa svega pet godina čini se nevjerojatnom. Dobro, ta se vijest čini nadrealnom bez obzira o vremenu u kojem živjeli, ali to i dalje ne umanjuje potresnu životnu sudbinu Line Medine – najmlađe ikad dokumentirane majke. Kad je s pet godina primljena u bolnicu zbog jakih bolova u trbuhu, doktori su mislili da se radi o golemom tumoru. Ipak je bila tek dijete.

No, nakon što su napravili sve žive pretrage, zaključili su da je to dijete trudno nevjerojatnih sedam mjeseci. Nekoliko tjedana nakon toga je porodila zdravog dječačića.

Otada je prošlo 80 godina, a Lina se još uvijek u knjigama spominje kao najmlađa osoba u povijesti koja je rodila. Rodila se u malom selu u Andama u Peruu 1933. godine i potječe iz iznimno siromašnih uvjeta. Kad je imala pet godina njezina je majka primijetila da se stalno žali na bolove u trbuhu, a krenuo joj je i rast trbuh.

Svega nekoliko tjedana nakon toga, 1939. godine, rodila je carskim rezom. Liječnici su zaključili da je njezino tijelo presitno da bi izdržalo porod prirodnim putem. Dijete su nazvali Gerardo, u čast liječniku koji je porodio najmlađu majku u povijesti. Nakon što je rodila, policija je uhitila njenog oca zbog sumnje na incest, ali je kasnije pušten zbog nedostatka dokaza. Identitet dječakovog oca nije poznat do danas.

Kad se Gerardo rodio liječnici su ostali šokirani zatečenim stanjem djevojčice. Zaključili su kako se ona, iako je imala svega pet godina, se*sualno potpuno razvila što su pripisali preuranjenom pubertetu. Iako njena obitelj nikad nije javno istupala u medijima, priča se kako je Linina majka počela primjećivati da joj je kćer već s tri godine počela dobivati mjesečnice.

Gerardo je, inače, tijekom djetinjstva bio uvjeren da mu je Lina sestra. Istinu su mu rekli tek kad je navršio 10 godina. Umro je s 40 godina od raka kostiju. Lina je još uvijek živa. Ona danas ima 85 godina i živi u Peruu. Svoju životnu priču nikad nije htjela prodati novinama. Sve što je željela je normalan život. Udala se tijekom 70-ih, za muškarca po imenu Raul, a s njim je dobila i svoje drugo dijete i to kad je imala 39 godina.

O njenom se slučaju dugo pričalo kao o prevari stoljeća, ali liječnici tvrde kako posjeduju rendgenske snimke i biopsije koje dokazuju da je Lina rodila s pet godina. (novi.ba/foto:print screen novi.ba)


Like it? Share with your friends!

admin