2010. godine svijet je bio u šoku i nevjerici nakon što je u javnost plasirana vijest i fotografije 2-godišnjeg dječaka koji dnevno puši čak 40 cigareta. Na internetu je čak i kružio video koji je jasno svjedočio tome.

Na početku roditelji ga nikako nisu mogli odviknuti od te ovisnosti. Njegova majka je izjavila da postaje ljut i da mnogo galami ukoliko ne uzme cigaretu, a budući da su siromašni jedva su mu mogli priuštiti to.

Prema podacima Independenta, čak 30% stanovništa uključujući 80 miliona djece u dobi do 10 godina redovno konzumira cigarete u Indoneziji, odakle je i famozni dječak po imenu Ardi Rizal.

Vlada države je uložila sredstva za rehabilitaciju ovog dječaka, kako bi se odvikao ove grozne navike i ujedno na to podstakla i ostatak stanovništva prvenstveno djece.

Ardi se danas oporavlja od ove ovisnosti, ali nažalost ima drugu…pogledajte o čemu je riječ!

Naime do svoje šeste godine se hranio isključivo brzom i nezdravom hranom što je uzrokovalo enormno debljanje. Danas su rehabilitacije drugog tipa svakodnevnica ovog 8-godišnjeg dječaka i iako mu dobro ide ovo je dokaz da sve ovisnosti zaista trebaju pravovremenu brigu i stalni nadzor. (magazin.ba/Foto:print screen magazin.ba)


Like it? Share with your friends!

admin